Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sekretess vid campingaffär

/
  •  Foto: Annki Hällberg
  • Camping till salu. Leksands kommuns stugby och camping är till salu och fem intresserade har lämnat anbud på anläggningen.  Foto: Annki Hällberg

Annons

Sedan Leksands IF:s fastighetsbolag, Liffab, tidigare i våras meddelade att de vill köpa kommunens camping och stugby i Orsandbaden, har åsikterna varit många om kommunen ska sälja eller inte.

Den 25 juni i år var ärendet uppe i fullmäktige och en majoritet av politikerna var då positiva till en försäljning och den processen har nu tagit ytterligare ett steg då anbudstiden gick ut i måndags.

Fem intressenter har hört av sig och lämnat in anbud.

- Eftersom sekretess råder kan jag inte avslöja vilka fem det är, säger näringslivschef Mats Möller.

Var det fler eller färre anbud än ni räknat med?

- Vi har inte diskuterat den frågan, men personligen tycker jag att antalet är ungefär som jag förväntade mig.

Vad händer nu?

- Först blir det en tjänstemannagenomgång av mig, Mikael Naarttijärvi och kommunchefen Göran Wigert och i slutet på nästa vecka ska vi informera den arbetsgrupp med politiker som fullmäktige utsett.

Varför kan inte politikerna få ta del av anbuden direkt?

- Det är många bilagor att gå igenom och tanken är att vi ska göra en objektiv genomgång och presentation på ett A4 papper för varje anbud.

- Sen finns naturligtvis alla bilagor med att titta i för den som vill göra det.

Leksands camping- och stugby i Orsandbaden består i dag av sex stugbyar med olika bekvämlighetsgrad. Inom området finns också drygt 500 platser för husvagnar och tält samt bad både i pool och i älven, servicebutik och restaurang.

En värdering i våras satte prislappen drygt 30 miljoner kronor. En ny värdering har gjorts sedan dess, men den siffran är ännu inte officiell.

I höst ska fullmäktige ta beslut i frågan.

Mer läsning

Annons