Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotary i Leksand jubilerar

Lunch, föredrag och integration. Det är vad Rotary i Leksand satsar på när man på lördag firar 60 år.

Annons

– Rotary är ett fantastiskt sätt att snabbt få kontakter i bygden om man är nyinflyttad, säger Fredrik Lautmann, rotarymedlem och tidigare kyrkoherde i Leksand.

Rotarianer i Leksand Anki Gullback (president), Margareta Troive Hallström, Tomas Berggren, Hélène Carlsson Jönses och Bengt Hallström.

Därför skippar klubben den traditionella trerätters middagen för endast medlemmarna när man nu fyller 60 år. Istället blir det trerätters lunch, öppet föredrag och integration.

– Ja, vi har beslutat oss för att bjuda med de 20 talet nyanlända som fått asyl och som bor på Leksands Folkhögskola där vi också håller vårt jubileum, säger Lautmann och fortsätter:

– Sedan bjuder vi också in allmänheten att vara med på det föredrag som hålls efter lunchen.

Föredraget kommer att hållas av Hamed Ubaidi Karlsson från Afghanistan och med starka band till Leksand.

– Han kommer att berätta om sin resa till Sverige, polio och kulturkrockar. Föreläsningen börjar klockan 14.

Hamed Ubaidi Karlsson med fru Maria och dotter Melody.

Läs mer om Hamed Ubaidi Karlsson

Rotary är en internationell organisation – ett politiskt och religiöst oberoende yrkesnätverk som grundades av advokaten Paul Harris i Chicago år 1905.

Till Sverige kom Rotary 1926 då Stockholms Rotaryklubb bildades och i Leksand fick Björn Lidholm i uppdrag – inflyttad från Malmberget – att se till att det bildades en klubb även i Leksand. Efter två år av förberedelser - inte alltid i medvind - var tiden mogen 1956.

Rotary Leksand har i dag omkring 35 medlemmar och de träffas för lunch och föredrag på Konditori Siljan på torsdagar mellan klockan 12 och 13.

Klubben arbetar aktivt med insamlingar till PolioPlus, de stödjer Åkerö skolas Demokratiresa och delar årligen ut stipendium till Leksands gymnasium.

Läs mer om Leksand

Mer läsning

Annons