Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotarianer fixar kulisser

/
  • Ideella krafter. Från vänster Lars Sköllerfalk, Staffan Rönnegård och Sture Alfredsson snickrar på årets Himlaspelskulisser. Två andra snickrande rotarianer som saknas på bild är Armin von Hove och Staffan Inglander

Annons

Han menar att det finns undantag. Det finns faktiskt folk som kan göra samhällsnytta utan att få betalt. Andra ideella insatser görs av Sätergläntans och Entrepenörskolans elever.

I förra veckan spikades det och sågades för brinnande livet i Volvos före detta serviceverkstad på Limhagen. Rotaianerna Staffan Rönnegård, Sture Alfredsson och Lars Sköllerfalk tillverkade fyra meter höga himlaspelskulisser som sedan Dalateatern ska måla gråa.

Staffan Rönnegård ser fram mot årets Himlaspelet efter fjolårets "Ett himla mellanspel".

- Sveasalen kommer att bli ganska förändrad.

Årets Himlaspel blir i form av nypremiär.

- Vi håller oss till Rune Lindströms texter. De är för bra att ändra på, intygar Staffan. Jag skulle inte hålla på om jag inte trodde på det här. Det här kommer att bli bra.

Årets tio föreställningar i Sveasalen väntas locka över 2 000 åskådare. Staffan Rönnegård gör entré i spelet som den djävulska kyrkoherden men också som den betydligt mer behagliga Simon Peter.

- Det är en dröm som går i uppfyllelse att få vara med i spelet.

Sveasalen blir spelplatsen fram till 2 011 då Himlaspelets 70-årsjubileum infaller. Då är det Gropen som gäller. Det är i alla fall målsättningen.

Mer läsning

Annons