Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ring så resonerar vi!"

/
  • Vill ha kontakt. Tommy Ek, biträdande stadsarkitekt i Leksand sedan första mars i år är den som ska planera området Sommarland, Orsandbaden och Käringberget etapp 3.

Annons

Röster har höjts i samband med kommunens och LIF:s planer för Orsandbadens camping att saker och ting verkar vara klara och inte går att påverka.

- Det stämmer inte riktigt. Jag håller precis på att inleda programarbetet för området, berättar biträdande stadsarkitekten Tommy Ek.

- Till en början blir det ett program för hela området från Sommarland i norr till Lugnet i söder och så öster om vägen i en ny Käringbergs etapp, allt som allt 90 hektar. Sen kommer det att bli flera olika planer.

Programarbetet är första ledet i kedjan fram emot nya detaljplaner i området.

- Även om det blir flera detaljplaner senare är det otroligt viktigt att se helheten från början. Boende, Sommarland som vill bli tivoli och grönområde och rekreation.

- Det senare hoppas jag kunna förstärka öster om vägen, fortsätter Tommy Ek som räknar med att planförslaget ska vara färdigt för utställning i sommar.

- Därför är det viktigt att folk som har synpunkter eller undringar kontaktar mig så fort som möjligt. Ring gärna! uppmanar han.

En av de saker som Tommy Ek ska titta över när det gäller Orsandbaden är om det går att förtäta med fler stugor i Leksandsbyn.

För Käringbergsområdet etapp tre där planerna är att bygga mellan 150 till 300 bostäder i blandad form, både villor, kedjehus och flerbostadshus handlar det om att bygga modernt i skogen.

- Jag hoppas att husen i det området ska andas 2007. Därför kommer det i planen att bli annorlunda mot tidigare etapper med villor.

Sommarlands parkeringsproblem tror han delvis kan avhjälpas genom en mer strukturerad användning av dagens parkering.

- Det är mycket att tänka på så jag ser gärna att folk hör av sig både med frågor och idéer. De kan nå mig via kommunens växel 0247 - 80 000.

Mer läsning

Annons