Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekorddeltagande under Olsnäsmästerskapet

/
  • Deltagare. Nicklas Persson(t.v), 15 år, och Emil Enqvist, 17 år, deltog i motionsloppet Olsnäsmästerskapet.  Foto: Göran Persson
  • Rekorddeltagande. Hela 129 deltagare anmälde sig till Olsnäsmästerskapet under torsdagskvällen. Det är en kraftig ökning sedan starten förra året då det var 46 deltagare.  Foto: Göran Persson

Annons

Det uppskattade motionsloppet passar både motionärer, stavgångare, lunkare och elitlöpare. Banorna var lagda på grusvägar och stigar i en fin fäbodmiljö.

- Vi började förra året och då var det en succé direkt och många deltagare ville att vi skulle ordna det igen. Det är ett samarrangemang mellan Siljansnäs Skid- & Löparklubb och Olsnäsgården, berättar Uno Bergström.

- Många deltagare tar nog det här som en förträning till Vasastafetten.

Deltagarna anmälde sig vid starten på Olsnäsgården och sedan var det gemensam start med början klockan 18.00. De yngsta deltagarna startade först och efter 20 minuter startade de äldre motionärerna. Deltagarna delades in i olika klasser beroende på ålder. Banorna var 800 meter, två kilometer och sex kilometer långa.

Nicklas Persson, 15 år, och Emil Enqvist, 17 år, deltog i motionsloppet.- Jag åker skidor på vintern och springer triathlon på sommaren, berättar Nicklas Persson som bor i Falun.

- Jag är banlöpare och springer 800 meter. Det är kul att det händer något, vad jag har hört är det tre personer som satsar på pallen i dag, förklarade Emil Enqvist från Siljansnäs innan han och kompisen fortsatte förberedelserna inför starten.

Mer läsning

Annons