Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskvandring i Leksands Kyrka

/

Annons

Lotta nynnar lite tyst på blinka lilla stjärna och alla barnen stämmer in i sång. Det ekar i kyrkan, sen börjar Annaeva berätta om hur en av de vise männen, Balthasar ser en stjärna och han springer för att berätta det för de andra visemännen. Alla barnen klappar på knäna för att härma springljud.

Barnen får höra berättelsen från Jesu födelse till varför vi firar påsk. Långfredagen då Jesus korsfästes, Jesu död och återuppståndelsen, påskafton och påskdagen. Det blir också mer sång "Jag blir så glad när jag ser dig" och barnen tar i och sjunger från tårna och klappar på knäna. Som avslutning får alla ett godishjärta som det står love på. En gest för att visa på kärleken.

Det här är femte året man gör detta för barnen, som mest kommer ifrån förskolan. Tre gånger om dagen, fyra gånger i veckan i tre veckor gör man den här påskvandringen. Det är kontraktsadjunkt Lotta Eriksson och diakon Annaeva Lagergren i Leksands Församling som håller i allt.

- Vi ska inte vara några religiösa pådrivare, utan vill berätta om varför man firar påsk säger Annaeva.

Man har även fått en ny krubba som Sara Thile och Hans Thile byggt med omsorg, det är fina detaljer och ser mycket realistiskt ut.

- Vi är jätteglada för den nya krubban, den gamla var byggd av gamla bag in box förpackningar säger Lotta.

Barnen trivdes och på frågan: "Tycker ni det är kul och komma till kyrkan?" Blir svaret ett rungande JAAA.

Mer läsning

Annons