Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omarrondering blir troligen av

Annons

Målsättningen med omarronderingen är att, för större delen av skogsmarksarealen, bilda skogsfastigheter i storleksordningen cirka 40 ha produktiv skogsmark.

Lantmäterimyndighetens beslut angående omarrondering av mark i norra Leksand togs den 22 maj förra året. Därefter överklagade 28 personer myndighetens beslut till fastighetsdomstolen vid Falu tingsrätt. De markägare som överklagade beslutet ifrågasatte bland annat den formella handläggningen, den kommande fastighetsbildningens lämplighet med hänsyn till bestämmelser i FBL, opinionsvillkoret, avgränsningen av omarronderingsområdet och huruvida tillståndsbeslutet är förenligt med RF och Europakonventionen.

Den 20 december förra året avslogs överklagan av Falu tingsrätt. De markägare som var missnöjda med beslutet gick dock vidare med en överklagan till hovrätten.

Beslutet kring omarronderingen berör cirka 1360 markägare och 1840 jord- och skogsbruksfastigheter. Ett eventuellt överklagande av hovrättens dom ska ha kommit in senast den 13 juni.

Mer läsning

Annons