Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nu måste fåglarna bort!"

/
  • Olägenhet. Det ser ut som om någon kastat jord på taket till lägenheterna i Hemköpshuset, men det är fåglarnas avföring. Ideligen måste taken göras rent.  Foto: Mikael Back
  • Fågeljakt.

Annons

De finns på uteserveringarna, på taken och balkongerna och i hela kolonnier längs Solvändan.

Det handlar om kajor, duvor, kråkor och skator i en sådan mängd och så fräcka att många upplever dem som en sanitär olägenhet.

- Vi som bor i Hemköpshuset har stora problem med fåglarna som skitar ner på fönsterbläck, balkonger och på taken.

- Det ligger avföring i drivor på taket som ideligen måste göras rent.Kontakter med kommunen har inte givit det resultat som föreningens medlemmar önskat.

- Vi fick beskedet att vi själva skulle anlita och betala någon som får skjuta fåglarna. Men vad hjälper det när det här är ett problem i hela Noret?

Därför går man nu ut med namnlistor i affärer och på uteserveringar där man uppmanar kommunansvariga att skjuta fåglarna i större skala. "Vi vill att de jagas tillbaka till skogen där de hör hemma" står det på namnlistorna.

Konditoriägare Jakob Stormats är en av dem som väl känner till problemen med fåglarna.

- Ja, de blir fräckare och fräckare. Vi håller som bäst på att ta ett krafttag mot dem genom att mata in dem i burar. En av skyddsjägarna tar sedan hand om fåglarna och avlivar dem, berättar han.

Mer läsning

Annons