Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpris till nätverket Tema trädgård

/

Annons

Bo Pettersson, c, delade ut priset i samband med Leksands trädgårdsodlarförenings jubileum i Samildalsgropen. Priset består både av diplom och 2000 kronor i kontanter.

- Det är fantastiskt roligt att så många har ett sådant intresse och engagemang för trädgården. Temat var givet på många sätt, men det var mer en tillfällighet än en tanke att det även är både Linnéåret och att Leksands trädgårdsodlarförening har 30 års jubileum, förklarade Bo Pettersson som menade att trädgården berör alla.

- Det är bara att titta i bokhandlarna, förklarade han.

Med sitt årliga miljöpris vill centern uppmärksamma och stimulera enskilda personer eller grupper som på olika sätt arbetar för att utveckla våra natur- och miljövärden - och som genom detta skapar mervärden för oss alla i vår bygd.

Motiveringen till priset lyder:" Nätverket tema trädgård har genom kreativitet och förmåga till fruktbart samarbete, medverkat, till att ge Leksand en tydligare trädgårds- och kulturprofil. Nätverket har tillsammans förädlat och lyft fram Leksands många trädgårdar, trädgårdsodlare och dess kultur genom många program och aktiviteter. Genom sitt arbete stimulerar man också ökad kunskap om naturen och dess villkor - och om det viktiga samspelet - människa och natur."

Nätverket tema trädgård i Leksand 2007 är ett samarbete mellan Leksands kommuns kultur- och fritidsförvaltning, Karlfeldtsgården Sångs i Sjugare, Leksands trädgårdsodlarförening, Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet, ABF, Stiftelsen Hildasholm, Leksands konstmuseum, Gundhes Handelsträdgård, Hotell klockargården och Leksands hemslöjd.

Mer läsning

Annons