Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoritet vill säljaOrsandbaden

Annons

Sune Björklöf, fp och s-ledamöterna Anders Andersson, Mats Oscarsson, och Gerda Nilsson Tysklind reserverade sig mot inriktningsbeslutet.

Ett fullmäktigebeslut som innebär att ny värdering av anläggningen ska göras och pris fastställas. Vidare ska intressenter få lämna anbud (-16/7) och redovisa förslag på framtida utveckling av anläggningen. Sedan ska en arbetsgrupp bereda inkommande förslag och anbudsgivaren ska anta de grundkrav kommunen ställer. Arbetsgruppens beredningsförslag ska sedan tas i kommunstyrelsen och fullmäktige i augusti-september. Slutligen ska kommunstyrelsen genomföra försäljningen.

Bo Pettersson vill inte kalla det för en ren försäljning. Konceptet går ut på att skapa ett ökat boende. Om Ejendals arena är motorn så ska det skapas boende på Orsandbaden så att handel och andra aktiviteter stegras. Boendet ska få besökare att stanna längre, handla och besöka platser som till exempel, Ejendals arena, Hildasholm, konstmuseet och annat.

LIF är en av intressenterna, men det kan även finnas andra intressenter som vill samarbeta med arenabolaget och Entreprenörskolan och deras behov av studentboende, menar Bo Pettersson.

Mer läsning

Annons