Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lassi knäckte en åra på Vättern

Magdalena Forsberg och Johanna Ojala har som uppdrag under insamlingen för Världens barn att ro Göta kanal med en livbåt.
Lassi Karonen var med och hjälpte till då råkade han knäcka sin åra.
– Vi hade auktion på den sedan, berättar han.

Annons

Radiohjälpens insamling för världens barn pågår för fullt. Magdalena Forsberg och Johanna Ojala ska som sportuppdrag ro en livbåt genom Göta kanal, en resa på sammanlagt 19 mil, med hjälp av kända sportprofiler.

En som var med och hjälpte till var roddaren Lassi Karonen som tillsammans med cyklisten Susanne Ljungskog, ishockeyspelare, seglare och multisportare, rodde under en av de totalt fem dagar långa resan.

– Vi startade i Karlsborg. Det var roligt och ett glatt gäng. Äventyraren Oskar Kihlborg var kapten, han manade på oss bra, säger Lassi Karonen med ett skratt.

Det var rejält blåsigt på Vättern, vågor på en och en halv meter. En blev sjösjuk och det blev bogsering en del av sträckan.

Lassi klarade sig från sjösjuka men råkade knäcka sin åra. Väl i hamn så blev det auktion på den och vips hade Radiohjälpen fått in 1 200 kronor till.

Båten man rodde var en gamma livbåt av trä och vägde 3,5 ton. Det fanns plats för tio roddare men man anväde bara åtta platser.

– Som en robust tiohuggare, den var inte snabb men stabil. Fötterna satt inte fast så det blev mycket överkropp och armar, berättar Lassi Karonen.

Ett försök att kolla toppfarten gjordes också, fem knop lyckades man komma upp i enligt en gps.

– På eftermiddagen var det lite nötigt, då höll vi nog på i fyra timmar med några uppehåll för slussning. Men det är roligt att göra något för insamlingen till Världens barn.

På lördag är det Leksand Rowing Race där Lassi också blir med. Då ror han dubbel med sambon Linda Tjäder.

– Vi har inte tränat så mycket men det är en jättekul tävling. Hoppas många kommer och tittar.

Mer läsning

Annons