Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkbåtsrodd nekas extrapengar

/

Annons

Han tycker att kommunstyrelsen, ks, i alla fall kan ställa upp med 30 000 kronor så att årets kapprodd i början av juli går att genomföra. Pengar som i så fall kommer att användas till utrustning och en projektanställd.

- Kultur-och fritidsnämnden avslog arbetsgruppens ansökan på 100 000 kronor vid sammanträdet i går (läs onsdag), säger nämndens ordförande Anne-Lie Stenberg.

Hon menar att nämnden för det första inte har pengarna. Dessutom skulle ett så stort bidrag slå snett när andra föreningar inte får några bidrag alls.

- Vi tycker det blir fel.

Anne-Lie Stenberg tycker det är jättebra att arbetsgruppen vill utveckla kyrkbåtsrodden, men att behöva anställa en projektledare är hon tveksam till. I Rättvik och Mora klarar föreningarna att arrangera rodden. Varför går det inte i Leksand, undrar Stenberg.

8 000 kronor till Leksands kyrkbåtsroddare är vad kultur-och fritidsnämnden kan sträcka sig till.

Ronny Svensson och arbetsgruppen hade hoppats på en rejäl satsning för att bevara och utveckla en av bygdens käraste kulturinslag, kyrkbåtsrodden. Årets rodd skulle räddas och sommaren 2008 skulle det bli vattenfestival med kapprodden som ett av många inslag. Nu får Svensson och hans kollegor tänka om och i första hand rädda årets rodd, men visst svider de uteblivna 100 000 kronorna.

- Det är kaffepengar i kommunbudgeten. Vi har inte gett upp hoppet i alla fall, avslutar Ronny Svensson.

Mer läsning

Annons