Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiserad turistväg belönas och rustas

/
  • Info-tavla. Kenneth Westgärds lägger sista handen på den egenhändigt tillverkade skylten i Kullsbjörken

Annons

Totalt belönade Vägverket 36 turistmål i landet med så kallat brunvit vägvisning. Verkets kriterium för brunvit vägvisning var "turistmål av hög klass för hela familjen". Att få en vägsträcka turistvägklassad hör inte direkt till vanligheterna.

Turistväg Tällberg, med start i korsningen Leksandsvägen-Siljansvägen bortanför Hemköp, sträcker sig sedan vidare mot Hjortnäs-Tällberg-Laknäs och slutar i Kullsbjörken.

En vacker vägsträcka, men under senare år ack så kritiserad. Inte minst i trakten av Laknäs och Östanhol en guppig upplevelse för lokalbefolkning och turister på genomresa. Nu ser det ut att en ljusning är på gång. Turistvägsavsnittet mellan Tällberg och Kullsbjörken rustas nästa år.

- Jajamen, säger vägingenjören vid Vägverket Region Mitt, Per Lindroth.

Går allt som det ska blir rustningen av vägen av nästa år. En bärighetssatsning är att vänta. Vägen ska grävas upp, det ska dikas samt nya bär-och slitlager läggas på.

Näringslivsenhetens marknadsansvarige Erik Hasselberg, är glad över att Sommarland, Hildasholm och inte minst Turistvägen Tällberg uppmärksammas av Vägverket på det här viset. När sedan turistvägen ska rustas blir det ännu bättre.

- Det här bidrar till besöksnäringen. Det är viktigt för Leksand, avslutar Hasselberg.

Mer läsning

Annons