Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaffe, bulle och en kram

/
  • Kaffestund. Osmo Selin och Ann-Marie Näs ser till att två av lördagskvällens ungdomar får en koppakaffe, en bulle och en lite pratstund innan de försvinner vidare ut i Leksands nöjesvimmel.  Foto: Annki Hällberg

Annons

Det hela började för fem år sedan och har blivit ett populärt inslag i lördagskvällens nöjesutbud i Leksand.

Initiativtagare till kaffeserveringen är Ann-Marie Näs som bara har gott att säga om de mer eller mindre nyktra ungdomarna som gärna kommer fram och pratar och fikar.

- Det är aldrig något bråk. Vi står här mellan klockan 22 och midnatt och det är lika roligt varje gång.

- Jag brukar fråga var de kommer i från och det är från hela landet, säger Ann-Marie och bjuder kärleksmums till en kille som avböjer kaffe och hellre dricker öl till sin kaka.

Ann-Marie Näs tillhör församlingen Segerbaneret och även Pingstkyrkan i Leksand brukar finnas ute med kaffe och bullar.

- Och lika viktigt som kaffet är det för ungdomarna att få prata och fråga, säger Dan Gidlöf också han från Segerbaneret.

- Det finns många funderingar om livet och religion som ungdomar vill få svar på. Allt är inte bara yta som det kan se ut som vid en snabb blick.

Och lika viktigt som det är för ungdomarna att få fråga är det enligt Gidlöf för den som är kristen att tala om sin tro.

- För oss som är kristna är det naturligt att vara det, men det börjar bli en bristvara i samhället och vi måste påminna oss och andra om vad det betyder helt enkelt.

Mer läsning

Annons