Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför kulmen av Vinterfestivalen

/
  • Festivaltorg. Närboende till Torget vill inte bli alltför störda under kommande festivalfestligheter

Annons

Efter en stund ändar han sig.

- Vissa har fått erbjudande.

Var det någon som nappade på ditt erbjudande?

- Ingen.

Anders Nygårds medger vidare att han delat ut lappar med telefonnummer till alla boende vid Torget.

- Det är inte bara aktiviteter på kvällstid.

Nygårds vill framhålla alla andra aktiviteter i festivaltältet. Inte minst barnaktiviteterna.

- Bra att det kommer fram så vi får fram helheten.

Socialnämndens kovändning för dryga veckan sedan resulterade i att de längre öppettiderna i festivaltältet togs till nåder. Öppethållande med utskänkning till 02.00 både fredag och lördag är vad som gäller. Socialnämndens ordförande Birgitta Pettersson menar att det rörde sig om en omprövning i nämnden. Några större påtryckningar var det inte fråga om.

- Det var en enig nämnd som tog beslutet. Personligen tycker jag kanske att det hade räckt med utskänkning till klockan ett. Men som sagt. Det var en enig nämnd. Någon votering behövdes därmed inte.

Anders Nygårds menar att han bara fått positiva signaler på det längre öppethållandet. Han är medveten om att det gäller att hålla kontroll på volymen.

- I onsdags sänkte vi volymen sista timmen. Det kommer vi också att göra på fredag-lördag. Sedan tidigarelägger vi live-banden.

Kommunens alkoholhandläggare Hans Hyttsten meddelar att allt i och omkring festivaltältet fungerat alldeles utmärkt både onsdag och torsdag.

- Vi har inte fått in några klagomål till kommunen.

Hyttsten menar att stängning klockan 02.00 gäller alla krogar i Leksand. Allt för konkurrenssituationen.

- Klockan två slutar utskänkningen på krogar och festivaltält. Sedan har alla en halvtimme på sig att dricka ur. Klockan 02.30 ska alla näringsställen vara utrymda. Det blir kontroller vet jag. Vi får väl se. Hoppas det går bra.

Det är inte försäljningen av alkoholhaltiga drycker Hyttsten är orolig för i första hand. Det är volymen som kan ställa till problem.

- Musiken i tältet går ju rakt genom väggarna så att säga. Ett tält betraktas som en uteservering men det är upp till arrangören att det fungerar. Vi får väl stämma av efter helgen.

Mer läsning

Annons