Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ikea-chefen Lotta Lyrå blir ny vd för Clas Ohlson

Lotta Lyrå blir ny vd och koncernchef för Clas Ohlson. "Jag känner mig otroligt priviligierad", säger hon.

Annons

Lotta Lyrå blir ny vd och koncernchef för Clas Ohlson.

Den 16 juni 2017 tillträder Lotta Lyrå som ny vd och koncernchef för butikskedjan Clas Ohlson.

Hon har haft ett antal ledande befattningar inom Ikea och arbetar nu som utvecklings- och expansionschef för Ikea gruppen.

– I Lotta Lyrå har vi knutit till oss en stark ledare med många relevanta erfarenheter och personliga egenskaper som gör henne till rätt person att fortsätta utveckla verksamheten. Lotta kommer till ett fantastiskt bolag som står på en stabil grund och jag ser mycket fram emot att jobba tillsammans med henne i Clas Ohlsons fortsatta tillväxtresa, säger Kenneth Bengtsson, styrelseordförande i Clas Ohlson, i ett pressmeddelande.

Lotta Lyrå, som är född 1975, är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har förutom flera ledande befattningar inom Ikea även verkat inom Södra Skogsägarna och McKinsey & CO.

– Jag känner mig otroligt priviligierad att få möjligheten att leda ett bolag som har så stark företagskultur och sund värdegrund som Clas Ohlson. Detaljhandeln befinner sig i ett spännande skede med nya aktörer, ny teknologi och nya förväntningar från konsumenterna och det ska bli väldigt inspirerande att tillsammans med alla medarbetare på Clas Ohlson vara en drivande faktor i den utvecklingen, säger Lotta Lyrå.

Fram tills dess att Lotta tillträder kommer Peter Jelkeby att ta rollen som tillförordnad vd.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons