Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hittades delar av skelett

/
  • Stora delar av området där kraniedelarna hittades kommer att fortsätta vara avspärrat för allmänheten.

Efter 12 år kan Stina Dahls försvinnande i Tällberg komma att klaras upp.
Delar av ett kranium har hittats på en äng nedanför Green Hotell.
Fyndet lämnades in till polisen i Leksand för ett par veckor sedan.

Annons

Det var i början av december i samband med röjning av sly på ängen nedanför Greenverket vid Green Hotell i Tällberg som delarna av ett kranium plötsligt kom i dagern.

Fyndet lämnades in till polisen i Leksand som skickade det vidare till polisens tekniker i Mora som nu tar hjälp av Rättsmedicinska i Uppsala.

– Förhoppningsvis kan de få fram dna som hjälper oss i identifieringsarbetet, säger polisens presstalesman Sven-Åke Petters.

Polisen misstänker i nuläget inget brott, utan inriktar sig helt på identifieringen.

Samtidigt kommer stora delar av området där kraniedelarna hittades att fortsätta vara avspärrat för allmänheten.

– Så kommer det att vara tills snön är borta och vi kan göra en ordentlig platsundersökning. Det måste vi göra i vilket fall som helst, säger Petters.

I dagsläget är det hetaste tipset att kraniet tillhör Stina Dahl som försvann i Tällberg en sommardag för 12 år sedan. Den då 81-åriga senila kvinnan hade besökt Holens kaffestuga och sågs sen promenera därifrån.

Sedan dess är hon försvunnen - trots omfattande eftersöksinsatser av såväl polis som allmänhet och militär har hon aldrig återfunnits.

– Vi har inget annat fall - vare sig försvinnande eller mord - som är ouppklarat i det här området så det mesta talar för att det är kvinnans kranium, fortsätter Petters.

Han tror dock inte att man kommer att finna fler skelettdelar på platsen för fyndet av kraniet.

– Terrängen där är inte så att någon kan ligga där utan att bli upptäckt under alla dessa år. Förmodligen har något djur varit inblandat, avslutar Sven-Åke Petters.

Släktingarna till Stina Dahl informerades av polisen om fyndet för ett par veckor sedan, men det är alltså i dagsläget inte klargjort vems kraniet är.

Mer läsning

Annons