Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är kvinnorna som bygger mänskliga broar i Leksand

– När tårarna rinner är alla lika.
Orden är Suzan Karakas när hon beskriver varför kvinnor från Syrien, Sri Lanka, Kurdistan och Afghanistan nu går samman och ordnar en orientalisk afton i Leksand – deras nya hemort.

Annons

Suzan Karakas, Nanthagoban Kugagini, Mayson Mahamed, Perihan Karakas och Safa Khamis bjuder in till orientalisk afton i Leksand på lördag.

Mayson Mahamed, Perihan Karakas, Safa Khamis, Suzan Karakas och Nanthagoban Kugagini må komma från olika länder – men de förenas i viljan att hjälpa kvinnor och barn som befinner sig i krig.

Därför arrangerar de på lördag mellan klockan 17 och 20 en orientalisk afton i Pingstkyrkans café i Leksand. Det blir mat – buffé med rätter från de olika länderna – musik och trevligt umgänge.

– Jag har länge velat göra något, men det har varit svårt att hitta de rätta kanalerna. När jag fick frågan om att vara med och arrangera den här orientaliska aftonen kändes det rätt direkt, säger Safa Khamis och Mayson Mahamed nickar instämmande.

– Vi har i grunden samma erfarenheter när det gäller krig och oroligheter i våra hemländer – nu går vi samman och visar vårt gemensamma stöd, fyller Perihan Karakas i.

Det är andra gången som hon ordnar en orientalisk afton i Leksand. I våras – på valborgsmässoafton – kom över 100 personer och efter den kvällen kunde man skicka 22 650 kronor till kurdiska kvinnor och barn i krigets Syrien.

Förhoppningen är att intresset och engagemanget från Leksandsborna är lika stort den här gången. En av dem som stöttat aftonen redan innan den ägt rum är Sakarias Winberg och Profilskolan Excel.

Barn under fem år äter gratis, de mellan fem och tolv år betalar 150 kronor och vuxna 250 kronor.

Först till kvarn gäller och det går att boka plats via telefonnummer 076-903 84 26.

Mer läsning

Annons