Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra dagar med silverglans i Leksand

Med start på onsdag och fyra dagar framåt visar flera av landets främsta silversmeder upp sina verk i Leksand. Nutida Svenskt Silver firar 55 år, och har valt Leksand som en av två utställningsorter.

Annons

I Leksand presenteras ett trettiotal silver- och guldsmeder på övervåningen hos Studio Skarp på Stationsgatan, intill Kaffemagasinet.

Silverobjekt från Nutida Svenskt Silver 55 år. Föreningen har valt att jubilera i Leksand och i Båstad. Foto: Nutida Svenskt Silver.

– Det blir en spännande blandning i lokalen, där olika material och tekniker i metall möter grafiska former, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Besökarna får bland annat se unika smycken och så kallade corpusobjekt; ljusstakar, vaser och kannor. Under utställningsdagarna finns också några av föreningens smeder på plats för att berätta om objekten.

Föreningen Nutida Svenskt Silver bildades 1963, och har idag ett 30-tal guld- och silversmeder som medlemmar. Dessa har antagits efter ansökan hos en granskningsjury. Föreningen har även en vänförening och är sedan 2013 Kunglig Hovleverantör.

Utställningar i samband med jubiléet hålls i Stockholm utanför den egna lokalen på Västmannagatan, i Båstad och i Leksand. Utställningen hos Studio Skarp pågår den 1 till 4 augusti, mellan klockan 12 och 17.

Mer läsning

Annons