Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få intresserade av kälkhockey

/

– Även om det inte kommit in så många anmälningar än, så är jag övertygad om att det blir en kälkhockeyskola i Leksand i sommar.
Det säger Allan Kasperi, bas för Sveriges kälkhockeylandslag som då finns på plats för att bland annat leta nya talanger.

Annons

Det har gått en dryg månad sedan Leksands IF berättade om planerna att i sommar starta en kurs i kälkhockey. En form av hockey för spelare som inte kan stå på skridskor, utan sitter i speciella kälkar och stakar sig fram med två korta klubbor.

Midsommarveckan är det tänkt att kursen ska hållas, men än har man inte fått in speciellt många anmälningar.

Anders Persson som är organisationsansvarig för Leksands IF:s hockeyskola hoppas att allt kommer att gå vägen, men känner också lite oro.

– Det finns ju en del praktiska saker som måste fixas till och om kursen inte blir av så finns det ju annat att lägga den energi och de pengarna på, säger han.

Det handlar bland annat om att bredda vissa dörrar, installera en hiss och eventuellt byta ut delar av sargen till plexiglas så kälkhockeyspelarna kan följa spelet på planen.

Kälkhockeylandslagets lagledare Alla Kasperi förstår oron hos LIF, men är samtidigt helt övertygad om att det blir en kurs.

– Absolut! Jag vet att flera juniorer från Nacka där jag själv är verksam, kommer att anmäla sig och jag är på väg att träffa spelare i Malmö som säkert också kommer flera stycken, säger han till DT Falu-Kuriren.

Kälkhockeyskolan i Leksand är den första i sitt slag och vänder sig till både rena nybörjare och de som spelat länge.

– Vi kommer även att ha flera av våra landslagsspelare på plats för att visa nybörjarna hur det går till och både nuvarande landslagstränaren och den förra kommer att träna spelarna, säger Allan Kasperi.

Själv kommer han också att leta nya talanger till kälkhockeylandslaget.

– Det vore kul om vi fick många nybörjare. Är de talangfulla kan de spela i landslaget inom ett par år, avslutar Allan Kasperi.

Mer läsning

Annons