Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitidrottare lär av varandra

/

Annons

Daniel Tynell kryper sakta ned i sittbrunnen på roddbåten, för första gången ska han testa på att ro i en smal och mycket instabil roddbåt. Bakom sitter Lassi Karonen och hjälper till att hålla balansen. Lassi Karonen har desto mer erfarenhet som roddare och han satsar själv på att ta sig till OS i Peking nästa år. Ett led i den satsningen är den här något udda konstellationen som tränar ihop. Med i gruppen finns också Per "Pliggen" Andersson, halvtidsanställd av SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) som tränare, och Christer Skog, före detta förbundskapten för längdskidlandslaget.

Tanken med den gemensamma träningen är att de ska utbyta erfarenheter inom bland annat träningsteknik och hur man klarar återhämtningen på bästa sätt.

- Både rodd och längdskidor är uthållighetsidrotter och de har mycket att lära sig av varandra. Det är också bra för det finns ingen konkurrens emellan dem och inga träningshemligheter, berättar Per "Pliggen" Andersson och förklarar att den här träffen är en start på ett långsiktigt samarbete. Till hösten kommer de bland annat att ha ett höstläger vid hotell Tänndalen där fler idrottare kommer att delta.

- Vi har mycket att lära av varandra. Längdskidor är också en bra komplementträning även om det sker på amatörnivå. Det är jätteinspirerande att få träna med Daniel Tynell, berättar Lassi Karonen.

- Det här är en inspiration och en kick i träningen, säger Daniel Tynell.

Mer läsning

Annons