Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ejendals satsar på utökad export till Storbritannien

Annons

Ejendals har ingått ett samarbetsavtal med den engelska industrigruppen Cromwell. Därmed etablerar sig Ejendals på den engelska marknaden och företagets produkter kommer att säljas på över 50 industrivaruhus i Storbritannien.

- Det är mycket tillfredställande att vi, genom detta samarbete med Cromwell, från och med nu kommer att finnas i Storbritannien. Storbritannien är en viktig marknad där vi tror och hoppas kunna ta viktiga marknadsandelar, säger Samuel Enqvist, vice vd på Ejendals, i ett pressmeddelande.

Företaget har en uttalad målsättning att öka omsättningen på nya marknader. Den internationella satsningen ska leda till att Ejendals på tre år ökar sin omsättning till en miljard kronor. Enligt företaget ligger försäljningstillväxten för exporten, redan i dag, på cirka 68 procent.

Företaget har även rekryterat en försäljningschef med ansvar för konsumentförsäljning i Mellaneuropa. Detta är ett led i den internationella satsningen och försäljningschefen ska stödja företagets fortsatta internationella expansion.

•Vad innebär satsningen på utökad export för verksamheten i Leksand?

- Om vi får en ökning på exporten så får vi mer att göra. Växer vi i olika länder behöver vi förstärka med fler anställda även i Leksand. Vi har redan en ny befattning i Leksand från augusti månad, det är en innesäljartjänst på exporten, säger Samuel Enqvist.

•Blir det ytterligare nyanställningar i Leksand?

- Om exporten växer så växer hela företaget och då behöver vi fler anställda. Sista året har vi nyanställt fler än fem personer i Leksand.

Fakta: Ejendals:

•Familjeägt bolag inom personlig skyddsutrustning.

•Omsätter drygt 600 miljoner kronor.

•Har 120 anställda.

•Målsättningen är att öka omsättningen till en miljard kronor år till år 2010. Expansionen ska ske på nya marknader, men även genom etablering på konsumentmarknaden.

Källa: Ejendals

Mer läsning

Annons