Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Döda" utrymmen i arenan

/
  • Ödsligt. LIF:s vd Håkan Åman vill se liv och rörelse i pressrummet även på icke matchdagar. Lars Nubben Andersson, utsedd till Årets Pressvärd 1995, är med på noterna.

Annons

Under JVM i hockey var det fullt till sista plats i pressrummet och på pressläktaren i Ejendals arena. Men annars är det en smula ödsligt i lokalerna, även under matchdagar.

- Även om bevakningen från exempelvis TV:s sida varit riktigt bra trots allsvenskt spel. TV har förresten ökat under alla 15 år som jag varit pressvärd, säger Lars Nubben Andersson.

Men även för elitseriespel är pressrummet i största laget och även inne på arenan finns möjligheter till andra lösningar enligt vd:n Håkan Åman.

- Sex radiohytter - det är i mesta laget som jag ser det. Det skulle gå att avvara någon och bygga nya loger där om efterfrågan uppstår. Men det är tankar som ligger långt fram i tiden.

- Däremot får vi ofta förfrågan om större sällskap 20-30 personer som vill hyra ett konferensrum, äta och sedan titta på hockey ostört.

Lösningen på den efterfrågan skulle vara att flytta den så kallade regicentralen där jumbotronen och ljud och ljus i arenan styrs. I dag finns den i ena hörnet.

- Den verksamheten skulle ganska lätt, med inte allt för stora ombyggnader, kunna flytta in i pressrummet med nya fönster in mot arenan.

Regicentralens lokaler kan sedan lätt omvandlas till det lite större konferensrum som i dag saknas.

Något som inte kräver en enda krona av insats från LIF:s sida är att låta Entreprenörskolans elever utnyttja lokalerna som datasal.

- Vi har haft vissa kontakter med skolan om en sådan lösning. Redan i dag har vi ett nära samarbete med skolan och låter deras elever både göra praktik här och jobba extra vid olika arrangemang, fortsätter Håkan Åman.

Mer läsning

Annons