Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Död kvinna hittad i skogen

/

Annons

Polisen tror att det kan vara den försvunna Hilda-Karin Holm som nu har hittats död.

En kvinna på promenad i Slättheden i skogen mellan Rälta och Djura fann i går en död kropp och fynd på platsen gör att man tror att det är Hilda-Karin.

Lördagen den tredje februari i år var sista gången som teaterpedagogen Hilda-Karin Holm från Djura sågs i livet.

Fem dagar senare kopplades polisen in och både helikopter, dykare och hundpatruller har deltagit i sökandet efter henne. Även bybor i Djura och annan allmänhet har varit engagerad.

Redan från början gjorde polisen klart att man inte misstänkte något brott i samband med Hilda-Karin Holms försvinnande. Man upplyste också om att hon gärna tog långa promenader, att gå en till två mil var inget ovanligt för henne.

Detta faktum, liksom att det i inledningen av sökandet var minus 25 grader ute och över en halv meter nysnö, försvårade polisens insats.

Nu är dock det mesta av snön borta och i går hittade en kvinna en död kropp i ett skogsparti i Slättheden mellan Djura och Rälta. Kroppen var i ett skick som gjorde en omedelbar identifiering omöjlig vilket tyder på att det gått en tid sedan personen avled.

En medicinburk med Hilda-Karin Holms namn på fanns dock på fyndplatsen, vilket gör att polisen tror att det kan vara hon. I så fall hittades hon högst ett par kilometer från sitt hem.

– Jag kan bekräfta att en kropp har hittats. Den ska nu skickas i väg för identifiering. Vi kan i det här läget varken bekräfta eller dementera att det skulle vara Hilda-Karin Holm, säger polisens presstalesman Sven-Åke Petters till tidningen.

– Kroppen ska också obduceras för att fastställa dödsorsaken. Vi misstänker inget brott, men det är lika där att alla eventualiteter måste gås igenom för att kunna uteslutas.

Mer läsning

Annons