Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clasparken invigd - med inspriration av barn

/

Annons

Blommor, lekpark, bänkar, boulebana och en stor gräsmatta fanns bara på papperet för ett år sedan och namnet skämtades om att heta "Haid-Park". Efter att Mary Haid-Ohlson fått reda på att en park planerades mittemot gamla brandstationen i Insjön tvekade hon inte. Hon och hennes familj donerade 2,5 miljoner kronor för att parken skulle bli verklighet.

På tisdagen träffade tidningen en rörd Mary Haid-Ohlson på invigningen.

- Jag bor i Schweiz, men kommer hit varje år. Jag gick i småskola här en gång i tiden, och jag ville gärna att det skulle bli finare här. Samtidigt gläder jag mig åt det vackra vädret, säger en leende Mary Heid-Ohlson.

Alla vill hälsa på Mary och hon avslutar skrattande med "alla känner apan men apan känner ingen".

Skissen till parken ritades av Caroline Roligs efter initiativ av Heid-Ohlson, då hon tyckte att barn och ungdomar skulle ha en slags tävling för design av parken. Carolines skiss blev det vinnande bidraget.

Robin Malm var konferencier för dagen och Åhls spelmanslag spelade polskor till publikens förtjusning. Sedan följde tal av Mary Haid-Ohlson och kommunalrådet Bo Pettersson.

Efter det följde en traditionell bandklippning efter sång av Sara Gustavsson och Sofia Portström, och musiken stod återigen Åhls spelmanslag.

Till barnens förtjusning rullade en glassbil in på gräset och sedan bjöds det på fika i Gula villan.

Mer läsning

Annons