Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clas Ohlson bygger igen

/
  • Byggstart. Från vänster Skoglund AB:s Mats Skoglund, Clas Ohlsons vd Gert Karnberger och Clas Ohlsons projektledare Håkan Solarfs verkställer spadtaget under de anställdas jubel

Annons

Utbyggnaden av centrallagret innebär ytterligare 22 569 kvadratmeter golvyta. När det gäller markyta tas 16 683 kvadratmeter i anspråk. Jämför med en normal fotbollsplan som mäter lite drygt 7 100 kvadratmeter. Byggtiden beräknas till två år, och när allt är klart innebär det att anläggningen kommer att kunna lagra och leverera varor till 150 Clas Ohlson-butiker samt postorder och e-handelskunder.

Åter en milstolpe i Gert Karnbergers vd-roll som inleddes 1996. En tidsrymd på elva år då det har hänt en hel del med företaget.

- Ja, det har det gjort. Min första dag som vd var 2 maj 1996. Då öppnade vi butiken i Norrköping som då var butik nummer sex. När vi öppnade den senaste butiken Stinsen i Sollentuna/Häggvik 30 maj i år var det butik nummer 72.

Hittills har Karnberger varit med och förstagångsöppnat 70 av 72 butiker. De två butiker som han missat är den i Insjön som kom till 1926 och Galleriabutiken i Stockholm som invigdes våren 1989.

- Gallerian var startskottet för butiksutvecklingen.

Om dryga halvåret lämnar Gert Karnberger vd-posten.

Vad händer sedan?

- Jag blir ju ålderspensionär. Jag räknar med att göra som Nils-Erik Johansson och hålla igång minst till 75 år. Det är det här som är kul.

Mer läsning

Annons