Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centralt boende kostar

/
  • Nybygge. Åtta mindre hyreslägenheter på Lekattvägen är det senaste tillskottet på bostäder i Leksand. Inflyttning i höst, men det kostar att bo nytt och centralt.  Foto: Annki Hällberg

Annons

Drygt 300 personer finns registrerade hos Leksandsbostäder som bostadssökande. En liten del av dessa vill byta lägenhet och resten längtar efter att flytta till Leksand.

Lite av trycket på bostadsmarknaden kommer dock att lättas i och med att de nybyggda lägenheterna på Lekattvägen snett mitt emot vårdcentralens övre parkering nu är klara.

Men att bo centralt i Leksand och nybyggt kostar. Närmare bestämt 7 900 kronor i månaden för 76 kvadratmeter.

- Det blev dyrare än vi räknade med från början, säger Elisabet Nises-Look, vd för Leksandsbostäder.

- Boverket har aviserat att vi inte får de investeringsstöd vi räknade med. Men skulle pengarna komma så sänker vi hyran på Lekattvägen med 380 kronor i månaden.

Lägenheterna är på 76 kvadratmeter plus förråd och består av kombinerat kök och vardagsrum på nedre plan och sovrum och loft på andra våningen. Inget boende för en barnfamilj direkt.

- Nej, det här är främst lägenheter för den lilla familjen på två personer.

Hyreslägenheterna på Lekattvägen är inflyttningsklara den första september.

Meningen var att ytterligare ett lägenhetsbygge i det kommunala bostadsbolagets regi skulle vara i full gång vid det här laget, men för höga kostnader har satt stopp för kommunalt bygge på tomten i kvarteret Trädgården bakom biograf Visir.

- Vi ska senare i sommar annonsera ut tomten till försäljning, men har redan nu flera intressenter. Köpet kommer dock att vara villkorat med att lägenheter snarast ska byggas där för Leksand behöver lägenheter nu, avslutar Elisabet Nises-Look.

Mer läsning

Annons