Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camping återuppstår

/

Annons

Många i Insjön är upprörda över att campingen är stängd. Ett helt nummer i Humlans vårrevy ägnas bland annat åt det. Men det finns inget som hindrar föreningar eller andra sällskap att hyra campingen om så önskas enligt fritidschef Danne Söderström.

– För vår del är det är det inga problem. Det är bara roligt om den inte står helt tom.

Anledningen till att campingen är stängt är att ägaren Leksands kommun inte hittar någon som vill ta på sig att driva den en stjärniga campingen som har duschar och toalett, men inte mycket mer.

– Men det räcker gott för oss, säger Jan Englund som i helgen inspekterade området tillsammans med de övriga i Svenska Trabant och IFA-föreningens styrelse.

I sommar planerar man en internationell Trabant-träff med Insjöns Camping som knutpunkt i samband med Classic Car Week i Rättvik där man även kommer att deltaga i den stora utställningen på lördagen.

– Vi hoppas på mellan 25 och 40 ekipage till vår träff. Vi vet att flera är intresserade att komma från Tyskland och Holland och i Sverige finns 60 ekipage, berättar ordföranden Jan Englund som rattar sin lilla Östtyska bil både sommar och vinter.

Man hoppas också på kontakt med Åkdon och Termos och även andra motorintresserade för att göra mesta möjliga av de fem dagar som den internationella Trabantträffen huserar i Insjön.

Fotnot: Trabant - ett östtyskt bilmärke från VEB Sachsenring Automobilwerk. Togs fram under 1950-talet som Östtysklands svar på Västtysklands Volkswagen. Gjordes av speciell hårdplast på grund av stor råvarubrist. 1991 tillverkades den sista Trabanten.

Mer läsning

Annons