Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunnberg, Brost och Forsmark gör komedi i Tällberg

/
  • Göran Forsmark, Ulf Brunnberg och Johannes Brost ger komedi i Tällberg i november.

Göran Forsmark, Ulf Brunnberg och Johannes Brost.
Skådespelartrion är klar för Teater vid Siljans tredje säsong som i år byter spelperiod från juli till november.

Annons

Förra årets uppsättning av Teater vid Siljan "Den sista cigarren" med bland andra Helge Skoog och Anki Lidén visades nyligen i SVT.

I veckan släpps biljetterna till årets föreställning "Herrar – En komedi som gått i baklås" med Ulf Brunnberg, Johannes Brost och Göran Forsmark på rollistan och Thomas Segerström som regissör.

– De första åren är så klart tuffast, men vi har visat att vi håller hög kvalitet med bra produktioner. Det gör att etablerade och namnkunniga skådespelare vill arbeta med oss, säger Maria Lindström som är producent för Teater vid Siljan och uppvuxen i Leksand.

– Ulf Brunnberg besökte vår föreställning i somras och blev tagen av både platsen och produktionen, han frågade vad vi hade på gång och om det fanns någon plats för honom. Det visade sig att han passar perfekt i en av rollerna i pjäsen vi valt, säger Maria Lindström.

Pjäsen är en komedi skapad av ett kollektiv med Jan Eriksson som huvudförfattare. Tre herrar blir inlåsta på toaletten efter stängning på julafton. Den strame chefen för varuhuset (Ulf Brunnberg) ska samsas med den inställsamme förste försäljaren på parfymavdelningen (Johannes Brost) och slutligen den degraderade och bittre lagerarbetaren (Göran Forsmark).

Teater vid Siljan har gjort en bearbetning av pjäsen för att ge plats åt en fjärde aktör - komikern, imitatören och musikern Martin Kjellgren från Leksand som tar plats på en sidoscen.

– Han lotsar publiken, följer och kommenterar de stackars herrarnas julfirande, säger Maria.

Martin Kjellgren har bland annat medverkat i flera revyer på Teaterbaren i Orsa och är en av medlemmarna i musikgruppen Tibbles Transsibiriska. Nationellt känd blev Martin med sin barnimitation i TV-programmet Talang på TV 4.

– Vi har gjort några läsningar och haft väldigt roligt. Repetitionerna startar i september, säger Maria Lindström.

Liksom förra året kommer pjäsen att spelas i Kultursalongen på Klockargården i Tällberg, men i stället för sommarteater flyttas produktionen till senhösten med premiär den 4 november.

– Vi tror att det kan bli lyckat, att det finns ett sug efter komedi i november, säger Maria Lindström.

LÄS MER: Namnstark trio till Tällberg.

LÄS MER: Sommarteater i Tällberg.

Mer läsning

Annons