Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandmannen får tillökning

Aktivitetshuset Brandmannen på Fiskgatan växer en våning på höjden och ger plats för efterlängtad Familjecentral.
Ett byggprojekt 11,5 miljonersklassen, och vill det sig väl står allt färdigt sommaren 2013.

Annons

– Vi har hållt på i många år med det här, säger ordförande i utskottet lärande och stöd, Sakarias Winberg.

Projekt familjcentral fanns på kommunens agenda redan på tidigt 2000-tal när nuvarande folkhälsoplanerare Thomas Johansson, då chef för barn och ungdom och en av de drivande bakom Familjecentrum, förtjänstfullt drev Leksandsmodellen, G20. En modell med grundtanken är att barn blir glada och trygga om föräldrarna är det.

Nu ser det alltså ut som projektet är ordentligt på gång. Kommun och landsting har lagt fram en gemensam avsiktsförklaring. En våning till på Brandmannen innebär att en rad externa lokaler kan lämnas. Verksamheter som landstingets mödra-och barnhälsovård och ungdomsmottagning samt kommunens öppna förskola, viss social verksamhet samt elevhälsan, fritidsverksamhet och specialpedagoger tar plats under samma tak.

– Målet är att byggnaden ska vara klar 2013, säger Sakarias Winberg.

Investeringsbeslutet är taget i kommunfullmäktige vilket innebär att 11,5 miljoner kronor finns avsatta för om-och tillbyggnaden 2013. Kommunen och Landstinget är överens om tagen.

– På det här viset samlas vi kring barn, ungdom och familj, fortsätter Winberg som vidare lugnar olika aktörer som i dag huserar i Brandmannen.

– Verksamheterna som är där i dag får utvecklas och leva vidare.

Fotnot: Efter lång diskussion beslutade i går samhällsbyggnadsutskottet att bordlägga ansökan att få starta framtagandet av en planändring vid Brandmannen. Bland annat ska parkerings-och trafiksäkerhetsfrågan utredas vidare. Ärendet tas åter upp i utskottssammanträdet den 6 februari 2012.

Mer läsning

Annons