Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollar med skruv i NTO-Gården

/

Den 17:e upplagan av Juldagskuppen i bordtennis i NTO-Gården bjöd på både dramatik och skönspel.
Ida Kielersztajn vann damklassen och rättvikaren Nicklas Persson vann sjunde och avgörande set mot Johan Liljas.
– Det känns stort, säger Ida.

Annons

Det var för övrigt första gången i tävlingens historia som en damklass fanns representerad. I finalen ställdes Ida Kielersztajn mot svägerskan Cecilia Andrén. Idas segersiffror skrevs till 9–11, 11–9, 7–11, 11–6 och 11–7.

Även herrfinalen blev dramatisk i bäst av sju set. Nicklas Persson och Johan Liljas bjöd bitvis på riktigt bra pingis. Spelarna följdes åt till 3–3 i set innan Nicklas avgjorde i avgörande set med 11–6 mot fjolårsvinnaren Johan.

Som enväldig domare under dagen eldsjälen Gunnar Sundell. Han menar att Juldagskuppen inte bara betyder tävling. Det är också ett sätt för folket i Torrberg att träffas och ha det trevligt tillsammans.

– Det är minst lika mycket en social grej. Många hemvändare deltar.

Nu var det elva tävlande i kuppen men säkert 30-talet i publiken under dagen lopp.

Gunnar Sundell berättar att föreningen Majblomman i Torrberg bildades redan år 1888. En förening i nykterhetsrörelsen IOGT-NTO:s anda. Det ska vara en vit jul och en barnens jul, menar han.

– Föräldrar ska låta bli att dricka under julhelgen.

Han berättar vidare för DT Falu Kuriren att NTO-Gården kom till 1905. Gunnar Sundell har för egen del varit med sedan barnsben.

– Vi var här och hjälpte de stora, minns han. Vi fick bära vatten från Anders och Kari Bengtes brunn till NTO-Gården. De äldre lät oss barn vara här och spela.

Det första pingisbordet lånades av Larshans i Björkberg. Sedan byggde Gösta Mågmats det första egna bordet av spånskivor.

Mer läsning

Annons