Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand vann med hårt jobb

Hårt arbete, bortaspel och en bra målvakt.
Det är förklaringarna till att Leksand besegrade Almtuna med 3–2.
– I dag var det en ruggig laginsats, konstaterade tränaren Andreas Appelgren.

Almtuna, som bara vunnit en match så här långt in på säsongen, gick ut hårt hela matchen.

– De satte hårt tryck på oss i början på de tre perioderna, något som vi visste att de skulle göra, sade Andreas Appelgren till Viasat Hockey.

– De kom ut ruggigt hårt, så pass hårt att vi inte kom loss riktigt ur den egna zonen.

Men Leksand jobbade sig in i matchen och tog ledningen i den första perioden genom ett power play.

– Det var kanske inte något snyggt power play-mål. men jag fick öppen kasse och det var bara att sätta dit den, sade målskytten Pär Edblom.

Nej, målet var mer en kontring i spel med en man mer på isen. Mattias Timander sköt ett skott som tog på en Almtunaspelare framför mål. Pucken hamnade hos nyförvärvet från Örebro som bara hade att raka in den i mål.

Sedan avgjordes i stort sett matchen i mittperioden när Leksand gjorde två mål på 47 sekunder. Filip Forsberg satte pucken i mål i spel fem mot fyra på ett fint pass från Pär Edblom. Nästan direkt på tekning kontrade Michael Raffl in 3–1.

I fortsättningen i perioden hade lagen var sitt stolpskott.

– En helt godkänd period, tyckte Filip Forsberg.

I den sista perioden visade Leksand styrka. Laget spelade disciplinerat i 20 minuter och stängde mittzonen och slog sedan vakt runt den egna kassen där Erik Hanses fick bra hjälp. Leksand spelade bortaspel, bjöd inte upp till någonting utan väntade ut Almtunas attacker.

Almtuna försökte och försökte men hade otroligt svårt att få till de farliga avsluten mot mål. Laget fick dock chansen i spel fem mot fyra och det ledde till reduceringen.

Det var enda gången Leksand släppte in mål i box play som fungerade bra hela matchen då Leksand hade sex utvisningar mot Almtunas tre.

Sedan gjorde Leksand två mål i power play.

– Det är tur för oss att det släppt i power play. Vi har vunnit ett par matcher på det, sade Andreas Appelgren.

Pär Edblom var en av segerorganisatörerna i lagmaskinen Leksand som också hade ett tryggt backspel.