Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand vände och vann

Leksand låg under mot Södertälje med 2–0 efter halva matchen.

När slutsignalen ljöd hade dalkarlarna vänt till seger med 3–2.

– En mycket bra bortamatch. Det är fantastiskt att vi kan komma tillbaka och vinna efter underläget, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren till Viasat Hockey.

Segervapnet, än en gång, var spelet i powerplay. Samtliga Leksandsmål gjordes i numerärt överläge och Leksand befäster därmed sin position som seriens främsta lag i den spelformen.

– Vi har fått in några killar som ska bidra med spets i powerplay och hittills har det fungerat bra, säger Appelgren.

Leksand inledde starkt och skapade flera chanser under matchens första tio minuter, men ineffektiviteten från senaste matchen, Troja/Ljungby hemma, höll i sig.

Södertälje fick inledningsvis mest ägna sig åt försvarsspel. Först när Patrik Hersley blev utvisad i mitten av perioden lyckades hemmalaget etablera ett längre tryck i Leksands zon. Södertälje fick även utdelning i det numerära överläget genom Johan Andersson som förvaltade en retur från Erik Hanses på rätt sätt.

Leksands bästa läge i första perioden hade backen Kevin Kapstad som träffade stolpen efter att ha frispelats av Jens Bergenström i spel fyra mot fem sedan Pär Edblom drabbats av en tveksam utvisning.

– Vi skapade flera chanser och spelade bra. Kan vi fortsätta på samma sätt, så kommer vi att vända det här, sa Johan Ryno inför den andra perioden.

Södertälje lyckades sänka tempot en aning och utökade även sin ledning till 2–0 i mitten av perioden på ett av sina få anfall.

Strax efter målet fick Leksand sitt första powerplay och då dröjde det bara 13 sekunder innan Mark Hurtubise hittade rätt från blålinjen. Leksand hann även med att kvittera före paus, än en gång i powerplay. Målskytt, för fjärde gången den här säsongen, Filip Forsberg.

– Första perioden var bra. Det blev något sämre i den andra, men jag tycker att vi studsade tillbaka efter deras 2–0-mål sa Filip Forsberg.

Leksand kändes snäppet vassare än Södertälje och segermålet av Jacob Blomqvist efter 13.18, på nytt i powerplay, i sista perioden var logiskt.

Slutet blev dramatiskt, då Södertälje spelade sex mot tre i 32 sekunder. Offervilliga leksingar lyckades dock rida ut stormen.