Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand studsade tillbaka

Leksand kom igen efter derbyförlusten mot Mora.
Oskarshamn besegrades med 4–1.
Tacka backen Kevin Kapstad för det.

Kevin Kapstad visade upp sitt passningsgeni vid tre tillfällen. Det ledde fram till lagets tre första mål.

Leksand styrde och ställde det mesta men hade svårt med effektiviteten framför mål. Det lossnade dock en aning i den sista perioden då laget gick från 2–1 till 4–1 och till en rättvis seger.

Leksand öppnade matchen bra och tryckte ned Oskarshamn i lagets egen zon. Leksand skapade tre riktigt bra chanser innan försat målet kom i powerplay, en av Leksands bästa grenar den här säsongen.

Det var backen Kevin Kapstad som slog en passning rakt igenom slottet till Michael Raffl som helt fri satte pucken i nät bakom Linus Fernström i Oskarshamns mål.

Kvitteringen kom som en blixt från klart himmel efter Leksands spelövertag. Men hemmaspelarna drällde med pucken i egen zon och det var upphovet till målet.

Sedan klev Kevin Kapstad in i handlingarna igen. En ny öppnande passning bäddade för Jacob de la Rose som gjorde sitt andra mål för säsongen.

– Det var en bra passning av Kevin och Simon Mattsson petade fram pucken bra i mittzon, sade målskytten till arenaspeakern.

Så långt var Jacob de la Rose nöjd med spelet.

– Nu ska vi fortsätta att backchecka bra och få in passningarna framför mål.

Det gjorde Leksand och den nykomponerade kedjan med Jacob, Simon Mattsson och Fredrik Händemark snurrade friskt i anfallszon. Leksand höll trycket uppe i halva perioden utan att få in pucken på de chanser laget skapade. Sedan kom utvisningarna för Leksand och Oskarshamn låg på hårt i anfallszon där känslorna svallade.

– Men det här är en fysisk sport, tyckte Alen Bibic i periodpausen.

Jens Holmström i målet fick jobba hårt och gjorde det bra i slutskedet av den andra perioden. Han var bra matchen igenom. Michael Raffl hörde också till de piggare och den redan nämnda nykomponerade kedjan med de tre ungdomarna.