Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand redo för fartfylld match mot serieledaren

I kväll klockan 19 tar Leksand emot Troja/Ljungby på hemmaplan. Tränare Andreas Appelgren säger att de kommer att fortsätta med den nya kedjan Martin Janhols, Pär Edblom och Filip Forsberg, som under dagen laddat upp inför mötet med serieledaren.
– Vi kommer att få fullt upp i kväll.

Annons

I matchen mot Tingsryd fick Leksands nykomponerade kedja Janhols/Edblom/Filip Forsberg in tre mål och mot Almtuna två. Leksand hoppas att trion kommer att fortsätta producera och sätta åt serieledaren i kvällens match.

– De har spelat ihop några matcher nu och gjort det bra. Ibland gör förändringar att spelarna pratar lite mer och måste tänka till. Vi hoppas att det ska väcka liv i femman. Om inget händer under dagen kommer de spela ihop igen i kväll, säger Andreas Appelgren.

Leksand hade träning under tisdagsförmiddagen och alla killarna är friska och tillgängliga, med undantag av forwarden Pelle Prestberg. Matchplanen, som Leksand dock inte går ut med i media, är klar och de känner sig redo att utmana Troja/Ljungbys plats i tabellen.

– De leder serien av en anledning. De jobbar hårt, åker mycket skridskor och är ett skickligt lag som anfaller med mycket folk. Vi kommer att få fullt upp i kväll. Det kommer att bli en fartfylld och rolig match.

Efter fyra omgångar har Troja/Ljungby 10 poäng av 12 möjliga medan tvåan Leksand har 9 poäng. Även Malmö Redhawks och Örebro har nio poäng, men sämre målskillnad.

Matchen kommer att sändas i S24.