Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand nästa för topplaget Oskarshamn

Oskarshamn är överraskande tabelltvåa sju omgångar in på Hockeyallsvenskan.
I kväll väntar hemmamatch mot Leksand.
– Det blir alltid fest med Leksand på besök, säger tränaren Fredrik Söderström.

Redan under förra säsongen visade Leksandsbördige Fredrik Söderström och hans Oskarshamn klassen.

Laget slutade sexa i Hockeyallsvenskan, tog sig till förkvalserien och var där bara en seger i sista matchen mot Rögle ifrån att ta sig till kvalserien.

– Det som hände förra säsongen lyfte oss i klubben och det har gett oss mersmak.

I upptakten av den här säsongen har Oskarshamn vunnit fem av sju matcher och parkerar som tvåa i tabellen, två poäng bakom tabelettan Örebro och en poäng före tabellfyran Leksand.

– Det är viktigt att vi behåller vår ödmjuka attityd, samtidigt som vi inte ber om ursäkt för de segrar vi tagit. Vi har ett bra lag med spännande spelare som utvecklas och i de senaste matcherna, mot Västerås och Karlskoga, har vi också vunnit utan att spela riktigt bra och det är en styrka.

Hur är hockeyintresset i Oskarshamn?

– Det är positivt snack i staden och det märks att folk står bakom oss.

Målsättningen med säsongen?

– Att vara ett topp 7-lag. Det är en tuff resa att göra, men det finns ingen anledning att sikta på något annat.

Finns det några tankar på att ta in lockoutade NHL-spelare i ert lag?

– Nej, frågan är inte ens varit uppe till diskussion. Dels så har vi inte råd med det och dessutom så vill vi inte tappa det som vi byggt upp under sommaren och hösten. Vi spelar som ett lag.

Leksand åkte ner till Småland redan i går, och tränaren Andreas Appelgren hade fullt manskap med sig, så när som på Jacob De La Rose som är avstängd efter tacklingen på Johan Alcén i derbyt mot Mora.

– Annars är alla med, säger Appelgren.

Är du förvånad att Oskarshamn ligger tvåa i tabellen?

– Egentligen inte, de avslutade förra säsongen bra och de har fått några bra nyförvärv, viktiga pusselbitar. Oskarshamn kommer att ligga med högt upp i tabellen hela säsongen, så det blir en tuff match. De är svårspelade hemma, menar Leksandstränaren.