Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand krossade Malmö

Historien upprepar sig.
6–0 till Leksand i sista mötet förra säsongen.
6–0 i första mötet med Malmö den här säsongen.
Leksand körde över hemmalaget och tömde läktarna i Malmö Arena. Till slut fanns nästan bara Leksandssupportrar kvar.

Det var egentligen bara match i inledningen av den första perioden. Då kom Malmö ut med fart och satte press på Leksand i dess egen zon.

Det varade bara tio minuter. Sedan kom Leksands första mål. Patrik Hersley, i Malmö i fjol, sköt ett backskott från blå. Det styrdes in i mål av Philip Hersbys skridsko när han var i full färd med att trycka bort en leksing framför mål.

– jag försökte bara skjuta mot mål, sade målskytten till Viasat.

– Det var nog mest tur egentligen, tillade han.

Sedan ökade Johan Ryno på till 2–0 i spel fem mot fyra dryga två minuter senare.

Malmö var på bjudhumör. Möjligen en effekt av lagets dåliga självförtroende på hemmais där det bar vunnit två matcher och ligger näst sist i bortatabellen.

Det utnyttjade Leksand flitigt, som när Michael Raffl gjorde 5–0 i mittperioden då Leksand spelade fyra mot fem. En hemmaback missade att stoppa pucken på offensiv blå och Raffl åkte sig fri mot Pontus Sjögren i hemmamålet.

Den sista perioden blev mest att spela av. Malmö försökte visserligen men stångade sig blodigt mot ett stabilt Leksand i defensiven.

Försvarsspelet var också något som Leksandstränaren Andreas Appelgren hyllade efter matchen.

– Vi hade fem blockade skott i den första perioden och fyra i den andra. Skott som inte Erik Hanses i målet såg.

Han ville tona ner den stora segern och tyckte att siffrorna var lite missvisande.

– Vi visste att de skulle komma ut hårt på oss i den första perioden. Vi gick in för att hålla tätt och sedan jobba oss in i matchen. Vi lyckades och fick också några lättvindiga mål.

Nu är den första fjärdedelen av säsongens allsvenska avklarad och efter den toppar Leksand tabellen före Bofors och Oskarshamn.

På tisdag möter Leksand Karlskrona borta och stannar i södra Sverige fram tills dess.