Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand förlorade – trots Forsbergs hat trick

Tobias Forsberg var kvällens man med sina tre mål. Ändå blev det bortaförlust för Leksand då serieledande Tingsryd vann med 5–4 efter förlängning.
– Synd på slutresultatet. Annars hade det här blivit en sådan där match som jag hade kommit ihåg länge, summerar Forsberg.

Matchen fick en händelserik inledning då Robin Jacobsson gav Leksand ledningen efter en minut och 20 sekunder. Skottet gick in bakom Johannes Jönsson trots att Jacobssons klubba gick sönder i skottögonblicket.

Den vasse Tobias Forsberg ordnade sedan 0–2 strax efteråt när han styrde in Jonas Frögrens skott. Målet godkändes efter en videogranskning efter en misstänkt hög klubba. Drew Paris mål däremot godkändes inte efter en lång videogranskning då en motståndarspelare låg i målgården.

LÄS MER: Sur Leksandsförlust – och nya skador

Mittakten blev även den fartfylld och sevärd. I början handlade mycket om Drew Paris som reducerade tidigt i power play. Han hade sedan flera bra lägen och ett skott i stolpen när vi alla trodde det var mål.

Tobias Forsberg kunde sedan sätta sitt andra mål för kvällen när han fick pucken i slottet och sköt in den i krysset. Glädjen blev kort för Leksand för strax efteråt bjöd Tingsryd på ett flygande anfall som Emil Forslund avslutade i öppet mål till 2–3 i en match där chanserna avlöste varandra.

Robin Olsson och Alexander Ruuttu såg med två mål under tredje perioden till att Tingsryd hade vänt matchen till ledning för Tingsryd. Leksand såg då ut att gå mot förlust men när hemmamålvakten Johannes Jönsson tappade pucken fick Tobias Forsberg stöta in sitt tredje mål för kvällen.

LÄS MER: Så var matchen.

Fler mål föll inte under den ordinarie speltiden och i förlängningen kunde backen Adam Åkesson skrinna igenom och sätta det avgörande målet till 5–4 bakom Henrik Haukeland. En oväntad målskytt i en händelserik match där Leksand trots allt kan vara nöjt med att ha tagit en poäng.

– En bra förstaperiod, men precis som i många andra matcher lyckades vi inte lika bra i den andra perioden, säger Forsberg.

När gjorde du tre mål senast?

– Det var nog länge sedan. Det hände någon gång i Västerås vet jag, men jag har aldrig gjort det för Leksand tidigare.

Forsberg gjorde sitt första mål för säsongen så sent som i måndags mot Pantern.

Nu står du plötsligt på fyra mål. Vad är förklaringen?

– Jag har inget bra svar på det. Det klart att känslan och självförtroendet kommer i takt med målen.

Riktigt glad kunde inte Forsberg känna sig ändå.

– Nej. Jag blir sur om jag förlorar i schack och i Yatzy och förstås ännu surare när jag förlorar i hockey som verkligen går ut på att vinna.

– Jag kan köpa förluster som den mot Oskarshamn då vi inte var bra, men nu kändes det som att vi var värda mer än en poäng. En seger hade verkligen varit pricken den här kvällen.

LÄS MER:

Så förändras straffläggningarna i Hockeyallsvenskan

SE OCKSÅ: Hockeypuls - Leksands tränarbyte jämförs med Modos: "Bristerna börjar visa sig igen"