Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand föll igen – denna gång mot jumbon

Det blev en andra raka förlust för Leksand. Seriejumbon Sundsvall vann rättvist i en underhållande match där Leksand uppförsbacke mest hela tiden.

Leksand fortsätter att ha det tungt. Trots att seriens bottenlag stod för motståndet kunde man inte ta några poäng.

Matchen startade i hög fart där lagen ville mycket men lyckades inte att skapa lika mycket. Antalet chanser var lätta att räkna och vi fick bara se ett mål. Det ordnade Leksands pigga nyförvärv Johan Porsberger efter att ha blivit neddragen vid ett friläge. Han tog själv hand om straffen och hittade efter en del dribblande en lucka mellan benen på Magnus Åkerlund. Efter ledningsmålet lade Leksand sig på defensiven och Sundsvall hade det mesta av spelet, fast utan att vara riktigt nära en kvittering.

Mittperioden var underhållande och Sundsvall hade ett stort övertag under stora delar. Hemmalaget fick en perfekt start då Tommy Enström kvitterade redan efter 16 sekunders spel sedan Leksand slarvat. Spelövertaget ledde sedan till 2–1 genom Christian Söderström då Leksand hade en avvaktande utvisning.

Gästerna fick bara iväg fem skott men Brock Montpetit fick in ett av dessa då Magnus Åkerlund i hemmamålet agerade tveksamt.

Leksand bättrade sig visserligen i sista perioden men ändå var det Sundsvalls Tommy Stenqvist som satte ett ledningsmål efter sex minuter. På slutet kunde Christian Söderström sätta 4–2 i öppen bur när Leksand satsade framåt.