Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand föll efter straffar

Det var tidig seriefinal i Hockeyallsvenskan.
Tabelltvåan Leksand mot serieettan Troja/Ljungby i Tegera Arena.
En på förhand oviss tillställning som kom att avgöras först efter straffar. Där drog Troja/Ljungby det längsta strået och gästernas seger skrevs till 3–2.

Annons

Leksand började tamt och hade inledningsvis problem med gästernas höga forechecking.

Två Leksandsutvisningar störde även den kollektiva spelrytmen. Andra utvisningen, med Jon Knuts på botbänken, blev dessutom kostsam när Troja/Ljungby utnyttjade sitt numerära överläge fram till 0–1.

Det närmaste Leksand därefter var en kvittering var då Michael Raffl sköt i stolpen efter 19.16.

– Vi kan bättre. I andra perioden måste vi bli mer noggranna och så måste vi få fart på grejerna, sa leksandsforwarden Pär Edblom i första periodpausen.

Sagt och gjort – i andra perioden släppte hemmaspelarna det mesta av hämmande prestationsångest. Tempot steg markant och Leksand dominerade andra perioden helt.

Leksand fick inleda andra perioden i numerärt överläge och bet sig fast i anfallszon. Filip Forsberg höll sig framme på en målvaktsretur och hade bara att raka in pucken i mål fram till 1–1.

– Ett av mina enklare mål i karriären, menade Filip Forsberg och utvecklade.

– Jag tycker att vi dominerade andra perioden, men vi måste nypa dit våra målchanser.

Efter Leksands 1-1 fortsatte laget att prestera en positiv anfallshockey. Och chanser fanns till att göra både ett och två mål ytterligare för Leksand.

Gabriel Karlsson hade en bra chans efter 2.40, men skottet smet precis utanför ena stolpen. En frispelad Johan Ryno sköt över efter 12.49. Ryno signalerade själv för mål, men insåg strax därpå att skottet flög över målribban, i stället för under densamma.

Nästa grova målsumpare var Filip Forsberg, som brände ett friläge efter 14.15 av andra perioden.

Leksand vann skotten i andra perioden med 13–5 vilket också speglar hemmalagets överlägsenhet i andra akten.

Leksand var det bättre laget även i sista perioden. Hemmaspelarna fortsatte dock att sumpa målchanser. Gästerna gjorde tvärt om. Tog chansen då den gavs och efter ett försvarsslarv av hemmalaget bakom egen målbur kunde en frispelad Robert Dowd enkelt sätta 1–2 efter 9.32.

Leksand bet ihop och avslutade starkt och Mark Hurtubise vackra 2–2 efter 17.57 tog matchen till förlängning. En mållös sådan och efter att Leksand sedan bränt alla tre straffarna var det Justin Kelly förunnat att ordna bonuspoängen till Troja/Ljungby med straffläggningens enda mål.