Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand får sina pengar

Leksands IF hoppas slippa att gå in i ett kontrollår.
– Vår elitserielicens är inte hotad, säger aktiebolagets ordförande Sven Rosén.

Leksands IF stormar mot elitserien.

På ett styrelsemöte med Hockeyallsvenskan förra veckan bestämdes också att de 200 000 kronorna som ska tillfalla seriesegraren kommer att betalas ut i juni.

Men på grund av den rekonstruktion som Leksands IF AB och Leksands IF Fastighets AB just nu går igenom så har föreningens elitlicens ändå varit hotad efter beslut i Svenska ishockeyförbundets styrelse under säsongen.

"De kommer att gå in i ett kontrollår," har ordförande Christer Englund slagit fast.

Nu hävdar dock Sven Rosén att det inte alls är säkert att Nämnden för elitserien och Hockeyallsvenskan kommer att hitta något att anmärka på när bokslutet för säsongen 2012/13 ska synas.

– Vår elitserielicens är inte hotad. Det är kristallklart, säger han.

Men pratet om att ni ska tvingas in i ett kontrollår då?

– Det är inte helt säkert.

Hur ska ni lösa det?

– Det är något vi kommer att ta ställning till i mitten av april i vår styrelse. Först ska vi avsluta kvalet. Det är många frågor som löses efter det.

Skulle Leksands IF tvingas in i ett kontrollår måste föreningen uppvisa en ekonomi i balans den 30 april 2014, annars degraderas laget en division.

– Vi kommer att ha en ekonomi i balans redan den sista april 2013. Vi kommer att visa en stark balansräkning, en mycket stark skulle jag vilja säga. Elitlicensen är inte alls hängande i luften, säger Sven Rosén.