Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekfulla och abstrakta målningar på Hammarbacken

Nederländskan Roswitha Robijn hade under tisdagen vernissage på Hammarbacken i Ludvika. Hon målar abstrakt och poängterar att hennes målningar har egna känslor.

Roswitha Robijn är en egenlärd konstnär som flyttade från Nederländerna till Sverige 2001 och som bott i Tolvsbo sedan 2006.

– Jag jobbar lekfullt och experimentellt med materialet. Jag använder bland annat krita, sand, pärlemor och bladguld. För mig är målandet en resa där jag provar mig fram och känner mer än tänker.

De flesta av hennes målningar är helt abstrakta men på senare tid har hon även börjat med landskapsmålningar.

– Att måla är för mig en kreativ resa i mina känslor, ofta av meditativ karaktär. Denna resa utvecklar jag till mina egna bilder, säger Robijn.

Hon ställde ut sin konst vid flertalet tillfällen i Nederländerna. Men efter flytten till Sverige och Tolvsbo fick hon fullt upp med jobbet som krögare på Tolvsbo Bergsmansgård.

– Kreativiteten tystnade eftersom jobbet som krögare tog all tid och energi. Men nu har jag långsamt hittat tillbaka till målandet.

Det är första gången hon ställer ut sin konst på Hammarbacken.

– Konstnärskapet är som musik, det finns ingen betydelse i målningarna utan de har ett hjärta och en själ. För mig är det viktigt att varje åskådare har sina egna känslor och tolkningar av mina målningar.

Roswitha Robijns konst ställs ut på Hammarbacken mellan sjunde och 23 juli.