Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekande lätt, Leksand

Hemma lyckades Asplöven besegra Leksand.
På bortais var nykomlingen från Haparanda chanslös.
Serieledande Leksand var överlägset och vann med hela 6–1.

Det märktes tidigt att det handlade om toppen mot botten i Hockeyallsvenskan. Leksand var bättre på allt och redan efter drygt två minuter satt den första pucken bakom Asplövenmålvakten Oskar Sehlstedt, som inte riktigt hann täcka första stolpen på Jon Knuts skott.

– Jag fick tag i en slumppuck som studsade i sargen och när jag sköt gick den in via målvaktens ben, sa Knuts om sitt femte mål för säsongen.

När drygt halva perioden hade spelats lyste 3–0 på resultattavlan efter mål av Mark Hurtubise (powerplay) och Michael Raffl.

I andra perioden hann Leksand med att missa ett par vassa lägen innan Olov Lundqvist gav Asplöven ett litet hopp i och med sin 3–1-reducering efter 2.28. Men roligare än så blev det inte för gästerna.

Leksand växlade upp och punkterade matchen med ytterligare två mål, först Hurtubise på nytt i powerplay och därefter Patrik Hersley, lagets för tillfället pålitligaste målskytt som hittade rätt för femte matchen i rad.

– Jag fick nya, hårdare klubbor för två veckor sedan och efter de första målen blev även självförtroendet bättre, sa Hersley om målformen.

Som en jämförelse kan nämnas att Leksandsbacken gjorde tre mål på hela säsongen i fjol.

Tempot sjönk av förklarliga skäl i den sista perioden som Leksand spelade av på ett kontrollerat sätt. Enda målet gjorde Michael Raffl efter en snabb spelvändning i numerärt underläge.

I Leksand, som tog sin femte raka seger, saknades backklippan Mattias Timander. Han är sjuk och spelar heller inte söndagens bortamatch mot Tingsryd. Noteras kan också att Leksands mål för första gången den här säsongen vaktades av Jens Holmström.