Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif och Hans om sin snöskoterresa i Ryssland

SPF Skinnarbygd hade den 26 november besök av Leif och Hans Lindstrand som berättade om en spännande resa in i Ryssland med snöskoter.

Leif och Hans Lindstrand åkte år 1999 på snöskoter i Ryssland. Välkomstkommittén bestod av en stridsvagn med full bemanning samt spikmattor på var sin sida om vägen. De hade bestämt att de skulle åka Ryssland tur och retur på sju dagar.

Tre timmar tog tullen för att sedan få fara vidare med guide. Efter 15 mil blev det lunch som då kom med bil. De hade gåvor som de gav till husmor som då ville bjuda på vodka. De besökte även polcirkeln.

Passagen på finska sidan tog tio minuter. Färden blev mellan 20 och 30 mil per dag. De fick också prova på sotbastu, men mitt i allt kom en naken kvinna in bara för att kolla att allt gick rätt till. Sedan försvann hon utan ett ord. Väl hemma i Sverige hade de åkt 200 mil. Säkert ganska skönt.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel