Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Boork: "Det är inte idealiskt"

Damkronornas förbundskapten Leif Boork, tidigare Moratränare, är inte helt övertygad när det gäller individuell träning.
– Av egen erfarenhet är det väldigt viktigt med uppföljningen. Det finns en del individer som saknar disciplin eller karaktär att träna på egen hand, säger Leif Boork.

Annons

Damkronornas förbundskapten Leif Boork var tränare i Mora på 1990-talet.

Leif Boork har flera gånger blivit omskriven efter hårda träningspass på obekväma tider i samband med träningsläger. Förra året chockade han damlandslaget med en nattlig promenad klockan fyra på morgonen.

Till Sporten berättar ishockeyprofilen att han är delad när det gäller individuell försäsongsträning, liknande det Mora IK kör med.

– Träningsdagböcker är bra för det är ändå en viss disciplin över det. Men det är viktigt med återsamlingar, säger Boork

Varför är det viktigt?

– En del är ambitiösa och en del är lata som inte är så förberedda som de borde vara när säsongen börjar. Med friare träning är uppföljning viktig.

Hur ser du på åttamånaderskontrakt och individuell träning?

– Ja, det beror på, som sagt. Det kan vara bra under förutsättning att det följs upp. Det är inte idealiskt med åttamånaderskontrakt då spelare inte samlas så ofta. Jag tillhör ju den gamla stammen som tycker det är bra med tolvmånaderskontrakt och att spelaren har vanlig semester. Det tycker jag är bättre sportsligt för då har jag som tränare mer koll på vad spelarna gör, säger Leif Boork.

Annons