Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt möte i Borlänge

Annons

FN har utlyst den 27 januari till Förintelsens internationella minnesdag. Det var nämligen den 27 januari 1945 som Röda armén befriade lägerfångarna i nazisternas koncentrationsläger, Auschwitz. Därmed avslöjades också den systematiska utrotningen av miljontals människor, som pågått under större delen av andra världskriget.

Borlänge var en av ett 70-tal platser i landet där minnesdagen uppmärksammades i lördags. Kommunalrådet Nils Persson (s) var en av talarna och han påpekade riktigt att det bara är vi som lever nu som kan förhindra en upprepning av 1940-talets vansinnesdåd.

En bra start för att arbeta i enlighet med minnesdagens syften är att vi uppmärksammar aktioner och tecken i tiden som syftar till att stärka främlingsfientlighet i samhället. Inte minst i Borlänge, med framgångarna för Sverigedemokraterna i senaste valet i färskt minne, finns det all anledning att vaksamheten är hög.

Politiker, partier, organisationer, fack och företag-ja, alla har vi ett ansvar för att bekämpa tendenser som skapar grogrund för de värderingar vi tydligt skönjer hos Sverigedemokraterna. (CG)

Mer läsning

Annons