Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt i Smedjebacken

Annons

Länets sydligaste kommun är Smedjebacken och det är också den länsände som har närmast till kungliga huvudkommunen, i alla fall fågelvägen.

Under åtskilliga år har diverse debattörer pekat på kommunens pärla vid Barken, Söderbärke, som en plats lämplig att bo på för pendlare. Just till Söderbärke är inflyttning utifrån som störst.

Många utlänningar söker sig hit. Det är ju förhållandevis billigt i Sverige. Men dagpendlarna dröjer nog tills det blir ordning på järnvägsspåret till Västerås.

Förhandlingarna om uppsägningar vid Ovako utföll ju också utan att några anställda i Smedjebacken sägs upp, vilket i alla fall är positivt i det korta perspektivet.

Det långa perspektivet tycks kommunalrådet Leif Nilsson (s) ha fullständig kontroll på. Sakta men säkert förbättras kommunens ekonomi.

Leif Nilsson är som en lokal Göran Persson vars hårda nypor som finansminister behövdes för att bringa ordning i Sveriges affärer. Enligt tidningens sagesman sker inget i Smedjebacken som inte välsignats av Nilsson.

Han bör nog lyssna på slaven på triumfvagnen.

(KRB)

Mer läsning

Annons