Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som på Röde Börjes dagar

Annons

Landstingets revisorer har tydligen tagit min anmälan mot före detta fastighetschefen i landstinget, Martin Bergdahls sanslösa pensioner, löner och förmåner på allvar och inlett en undersökning. Det känns betryggande för oss vanliga medborgare att det finns en revision som tar allvarligt på sitt uppdrag. Vad det handlar om är att utkräva ansvar för felaktigheter och misstag.

Vad som däremot inte känns lika bra är hur våra s-politiker agerar eller snarare inte agerar. Som exempel på politisk inkompetens och handfallenhet står fastighetsbolagets ordförande Henry Pettersson (s) från Borlänge. Hans aningslösa och servila handläggning utgör en anledning till att vårt parti får klä skott för de orättfärdiga förmånerna.

Vi socialdemokrater anklagas nu för att förbehållslöst gynna alla som sitter högst upp på landstingspyramiden. Detta sanslösa roffande är tydligen sanktionerat på hög politisk nivå. Vad är kriteriet i vårt parti för att få den här typen av uppdrag som Henry Pettersson har? Är det lång och trogen tjänst? Följsamhet mot de ledande partikoryféerna i Borlänge? Uppdraget som ordförande i fastighetsbolaget avlönas med över 100 000 per år. Vad är det för politisk feghet som tillåter att en person som har misslyckats med att sköta sitt uppdrag ändå får sitta kvar?

Fortsätter landstinget i den här stilen så har nuvarande politiska ledningen bäddat för ett borgerligt maktövertagande. Det går inte att fortsätta i den gamla stilen från Börje Anderssons dagar. Visserligen klarade han hjälpligt av att besätta ledande poster med styrbara nollor så att han kunde bestämma allt. Den kapaciteten har dock inte den nuvarande lokala partiledning, utan den blir hela tiden avslöjad.

BÖRJE BJÖRKLUND

Börje Björklund är ordförande i Falu lasaretts socialdemokratiska förening.

Mer läsning

Annons