Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skulden är inte arabernas"

Annons

Tror verkligen CG att den synnerligen aktiva amerikanska mellanösternpolitiken, dels direkt, dels genom sitt ombud Israel vars aggressiva expansionspolitik stöds politiskt, ekonomiskt och militärt av USA, inte har så stor betydelse för det kaotiska tillståndet i regionen?

Man kan förstå att tidningen vill mildra sitt tidigare helhjärtade stöd till det amerikanska anfallet mot Irak, med sitt okritiska accepterande av alla de skäl som radades upp i tur och ordning efterhand som de visade sig lögnaktiga.

Men att lägga skulden på araber och muslimer och deras oförmåga att hålla sams andas en unken kolonialistisk och rasistisk inställning som möjligen kunde ha varit gångbar i början av förra seklet. Jag har då i alla fall svårt att få ihop det med gamla liberala grundprinciper i kombination med moderna media.

BO STAAF
Ludvika

Svar direkt:

Det vore mig fjärran att skuldbelägga den ena eller andra folkgruppen i detta fasansfulla krig. Bo Staaf borde emellertid begrunda skälen till varför så många människor dödas i Irak utan inblandning från USA. Irak-konflikten är komplex, åtminstone för dem som eftersträvar en hållbar demokratisk regim i landet.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons