Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Hammar, Elin Nilsson och Erik Hjelte är nya krönikörer i Mora Tidning

Annons

Från och med i dag får Mora Tidning en egen oberoende liberal ledarsida med fast placering i papperstidningen varje utgivningsdag. Politisk redaktör blir Jens Runnberg som innehar samma befattning i DT:s övriga tidningar. Där kommer också ledarskribent Gabriel Ehrling att skriva.

– Vi arbetar på läsarnas uppdrag, granskar makten och tar skattebetalarnas perspektiv på politiska frågor, säger MT:s politiske redaktör Jens Runnberg.

Till MT knyts också tre nya fristående krönikörer. Krönikörerna – lokala profiler i Ovansiljan – är Rolf Hammar (Mora), Elin Nilsson (Idre) och Erik Hjelte (Orsa).

– Ledartexterna bottnar i en liberal ideologi, men krönikörerna står fria att presentera sina egna åsikter. En tidning som är så dominerande i sitt spridningsområde som MT måste ha en politisk bredd också på ledarsidan. Den som är stark måste också vara snäll och våra krönikörer skriver naturligtvis läsvärda texter även om vi i ledarredaktionen inte alltid håller med, avslutar Jens Runnberg.

Nedan följer en presentation av MT:s nya krönikörer.

Rolf Hammar

Bakgrund; Grängesbergare. Morabo sedan 1972. Idrott (4:e och 8:e plats i Vasaloppet är de bästa prestationerna) och natur är mina stora intressen. "Vasaloppsgeneral" 1987-2008. Driver föredragskoncept inom arrangemangsutveckling. Ansvarig för kommersiella vandringsturer.

Ska skriva om: Föreningsverksamhet, betydelsen av frivilligt arbete i vårt samhälle, anläggningar för motion och elitidrott i olika kommuner, landsbygdsutveckling och besöksnäringens bas i Siljansbygden.

Elin Nilsson

Bakgrund: Utbildad personlig tränare, studerar nu för att bli brandman och har tidigare arbetat som elevassistent och inom turism- och restaurangbranschen i Idre. Driver projektet Blås Grönt som vill ge unga ett alternativ till att dricka alkohol. Stort intresse för naturfotografering och friluftsliv.

Ska skriva om: Livet i norra Dalarna, landsbygdens arbetsmarknad och den allmänna samhällsberedskapen.

Erik Hjelte

Bakgrund: Frilansjournalist sedan 1999. Numera mest pensionärsliv med fårskötsel och vedhantering. Tidigare en period till sjöss och därefter journalist på, i huvudsak, Falu-Kuriren och Landstinget Dalarna. Rötterna i bygden (Orsa och Skattungbyn) genom mina föräldrar och en tonårsperiod i Orsa. Jag blev som så många andra till sist en återvändare.

Ska skriva om: Problem och möjligheter i en glesbygdskommun och om det offentliga samtalets framtid.

Mer läsning

Annons